Gastenboek

Heb je vragen, ideeën, of wil je gewoon wat laten horen? Laat dan hier een reactie achter!

Reacties (63)

 1. Beste allemaal,
  Ik woon in Alkmaar, maar heb de stamboom uitgezocht van de tak Koop, die in de kop van de achterhoek rond Laren heeft geleefd. Ik ben tot ongeveer 1570 gekomen en zoek nog verbanden met de andere takken in het land.
  Ik ben zelf geboren in Winterswijk in 1947.

 2. Hallo,

  Ik ben Rob Koop de broer van Kim Koop de dochter van Wouter Koop Zoon van Antonius Gerardus Marria Koop. Ik ben geboren te Heeze op 28-11-1983

  Mijn moeder getrouwd met Wouter Koop op 07-11-1979
  Nicolasina Johanna Marria Theodora geboren te Eindhoven 02-06-1958

 3. siebren koop zoon van pieter koop zoon van siebren koop zoon van pieter koop veder kom ik niet zou wat meer willen weten welke wegen moet ik bewandelen om dat uit te zoeken wie kan mij daar informatie over geven de personen die boven in dit berichd staan zijn allen geboren in noordbergum vroeger burgerheide friesland

 4. Hallo Mijnheer Zeilmaker,

  Bij toeval werd ik uitgenodigd door mijn ouders om op hun feestje te komen van hun 50 jarig huwelijk. Ik heb vele tantes en ooms gezien. Zij wisten veel te vertellen, maar zoals het wel vaker gaat met te veel informatie en te veel inpulsen, dan gaat ook weer veel informatie. Er werden veel verhalen verteld over vroeger. Over wie wie was. Over Tante Fely uit Geldrop. Over mijn broers. Het was allemaal erg fijn om mee te mogen maken. Natuurlijk werd er ook veel gepraat over bepaalde wrijvingen binnen de familie. Ik heb gewoon gezegd, dat het nodig is, om mensen aan te wijzen. De zus van mijn vader is helaas overleden. Ale met alwas het een heel fijne en mooie dag voor ons allemaal.

  Groetjes,

  Roberto Vogels

 5. Hallo Roberto,
  Je wilt dus meer over je familie weten. Maar ik denk toch dat je vader, ooms en tantes er het meeste van weten. Lukt het je niet er met hen over te praten?
  Je oma, Maria E.A. Vogels-van Hoof, was aanvankelijk ingetreden als religieuze zuster in een klooster. Ze heeft afwisselend in Schijndel en in Eindhoven (Woensel) gewoond. Tot ze tenslotte in februari 1929 in Schijndel in het klooster terecht kwam. Kort daarna vertrok ze toch weer naar Eindhoven. Ik neem aan dat ze was ingetreden bij de Zusters van Liefde van Schijndel die zich ook hier in Eindhoven vestigden.
  Na ongeveer vier jaren koos ze alsnog voor het huwelijk met Leonardus Adriaan Vogels, landbouwer, afkomstig uit Tongelre bij Eindhoven, om met hem op een boerderij aan de Vlokhovense weg te gaan wonen en een gezin te stichten.

  Later gingen je grootouders naar het huis Kruisakker 13, dicht bij de Vlokhovense weg.
  Na het overlijden van je opa werd je oma een bekende verschijning in haar buurt. Ze liep regelmatig als (meer dan) zeventig jarige met een kruiwagen en tuingereedschap over straat om de begraafplaats van de kerk te onderhouden. Ook maakte ze zich sterk voor de plaatsing van een Kruisbeeld op het pleintje aan de Vlokhovense weg. Ik denk dat je ooms en tantes je daar nog veel over kunnen vertellen.

  Ik heb gehoord dat je vader een zuster heeft in Olen, in Belgie, niet ver over de grens. Die zou vroeger een goed kontakt met je oma gehad hebben. Ik ken echter niet haar naam. Groetjes en sterkte met je eventuele zoektocht. H. Zeilmaker.

 6. Leuk om over je familie te lezen. veel namen herken ik wel. Ik ga zeker alles bekijken wat er nog meer bekend is van de familie. Ik ben een dochter van Antonius koop, een broer van M. Vogels=Koop.

 7. Als er iemand is die wilt, kan je ook altijd op mijn Hyves kijken:

  robertozeavogels.hyves.nl

  Groetjes,

  Roberto Vogels

 8. Dit bericht is gericht aan Harry Zeilmakers. Ik wil u graag bedanken voor de informatie die u mij gaf. Het is voor mij nooit helemaal duidelijk geweest hoe de familie helemaal in elkaar zat. Dat komt omdat ik dus aangenomen ben (gedaopteerd). Ik weet waar u het over had, toen u het had over (oma). Zij is 94 geworden. Zij woonde op de Kruisakker 13. Dat is vlakbij, waar ik zelf momenteel verblijf (vanaf Philips Nederland de BoschDijk naar de Kruisakker is voor mij dichtbij). Mijn zus en ik die gadopteerd zijn Door de familie Vogels-Koop, kwamen uit Colombia. De familie bestond uit nog een broer, en 2 zussen. Leon, Maite en Liesbet. Ook hebben ze nog een tijdje nog een aangenomen (geadopteerde) zoon gehad, namelijk, George Lopez. Een zuster van mijn vader, namelijk Tante Felicitas woond nog altijd in Geldrop. Met haar gaat het niet zo goed. Verder weet ik even niet meer aan info te geven. Misschien later nog weer. Bedankt voor uw reactie. U mag mij gewoon Tutoyeren. Tot ziens!

 9. Dennis koop geboren in 23-6-1981 onze familie komt uit drenthe ik ben benieuwd of ik ergens anders in het land ook nog familie heb die verwandzijn aan onze familie

 10. Hallo Roberto Zea Vogels,

  Uw grootmoeder Maria E.A. van Hoof, weduwe van Leo Adriaan Vogels, heb ik gekend. Uw grootvader was hier bekend als Nardus Vogels ( van Leonardus) . Hij is al in 1973 overleden. Uw grootmoeder woonde bij mij in de buurt, in een rijtjeshuis. Ze is 94 jaar oud geworden.
  Ze was helemaal verknocht aan de R.K. Kerk in Vlokhoven en de daarbij behorende begraafplaats. Daarvoor woonden Uw grootouders op een boerderij aan de Vlokhovense weg. In september 1944 hebben zij, samen met Uw vader, het oorlogsgeweld vlak bij huis meegemaakt.
  Uw vader ken ik niet. Maar ik weet wel dat hij hoogleraar biologie in Nijmegen geworden is. Uw
  heer-oudoom die vroeger voor de missie werkte, heb ik later wel eens bezocht, in Nuenen.
  Omstreeks 1971 heeft hij, door een verkeersongeluk, een been verloren. Uw nichtje Marietje Vogels heeft hem daarna nog veel verzorgd. Groetjes, Harry Zeilmaker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *